Тръбата на плажа Атлиман е законна, това е дъждовен колектор. Това

...
Тръбата на плажа Атлиман е законна, това е дъждовен колектор. Това
Коментари Харесай

Кметът на Китен: Тръбата на плажа Атлиман е законна, това е дъждовен колектор

" Тръбата на плажа Атлиман е законна, това е дъждовен колектор ". Това заяви пред Българска национална телевизия кметът на Китен Николай Марков.

Както е известно, след пороите по плажовете Хармани и Атлиман се появиха тръби, които влизат в морето и провокираха въпроси - какво се излива от тях. От Регионална инспекция за опазване на околната среда обявиха, че не става въпрос за отходни води.

" Ако някой твърди, че е противозаконна, да заповяда в кметството да му покажа плана. Това е дъждовен колектор, през който минава водосборът на 80% нашия град. Естественият път на водата е най-ниската точка - морето. Тук през тази тръба минават единствено дъждовни води, когато има такива ", сподели Николай Марков.

В Китен няма на никое място битова канализация, която да е заустена в морето.

" Това са планове, съгласувани с Регионална инспекция за опазване на околната среда, получили са наказания от нас, няма от какво да се тормозят хората ", сподели Павел Маринов от РИОСВ-Бургас.

РЗИ-Бургас през днешния ден ще вземат проби по плажовете в региона на Царево. Властите приканиха да не се влиза в морето до момента в който не излязат резултатите от пробите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР